Rychlé a jednoduché jídlo z jednoho hrnce, které si zamilujete. Můžete do něj přidat i brambory nebo cuketu.
Ingredience: 4 porce
400 g dýně
400 g kuřecích stehenních řízků
2 cibule
150 ml vývaru
1 lžička grilovacího koření
3 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
1 lžíce lístků tymiánu
Postup:
Dýni nakrájejte na kostičky. Maso nakrájejte na kousky, cibuli na čtvrtinky a česnek na plátky. V nádobě, kterou lze použít i do trouby, opečte na oleji krátce cibuli. Přidejte osolené, opepřené a okořeněné maso.
Opečte ho a vmíchejte česnek. Nechte vše rozvonět. Následně přidejte tymián a dýni a vše důkladně promíchejte. Podlejte vývarem a vložte do trouby předehřáté přibližně na na 180 °C. Pečte asi půl hodinky dozlatova.
Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 20 Kč