Suroviny:
3 vejce
4 lžíce vody
70 g hrubé mouky
špetka prášku do pečiva
140 g krystalového cukru
30 g kakaa
Na krém:
30 g másla
30 g hladké mouky
200 ml mléka
160 g másla
100 g cukru
40 g kakaa
Na ozdobu:
2 kelímky smetany ke šlehání (á 200 g) 2 lžíce kakaa Ztužovač Postup: Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Zašleháme žloutky a pak vodu. Vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
Těsto urovnáme do formy (dno vyložíme papírem na pečení) a upečeme (180°C, asi 20 minut, zkusíme špejlí). V rendlíku rozpusíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme studeným mlékem a za stálého míchání uvaříme bešamel.
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Pak vešleháme kakao a po lžících vlažný bešamel.Kolem vychladlého korpusu postavíme ráfek a na korpus urovnáme všechen krém. Dáme ztuhnout do ledničky, pak ráfek opatrně odstraníme.
Smetanu na ozdobu ušleháme, jednu čistou, do druhé před šleháním nasypeme kakao. Libovolně zdobíme pomocí cukrářských sáčků.