Je šťavnatý a zasytí i ty největší jedlíky, které znáte.
Suroviny:
500 g mletého hovězího masa
4 plátky čedaru
4 ředkvičky
pár listů ledového salátu
1 velké rajče
3 lžíce majonézy
1 lžíce asijské sladkokyselé omáčky
2 bulky na hamburger
olej
sůl, pepř
čerstvá perželka
Postup:
Smíchejte maso s nasekanou petrželkou, solí a pepřem a rozdělte ho na čtyři části. Z nich vytvořte vyšší placičky. Majonézu smíchejte se sladkokyselou omáčkou. Bulky rozpulte a nasucho je na pánvi vnitřní stranou dolů opečte.
Stejně tak na oleji dozlatova opečte z obou stran maso. Pak na něj dejte roztéct plátek sýra. Každou bulku potřete majonézou a vyskládejte na ni listy salátu, plátky ředkviček a opět přidejte trochu majonézy.
Pokračujte masem se sýrem, plátky rajčat a vše završte dalším plátkem masa a lžičkou majonézy. Hamburger zakryjte vrchní částí bulky a ještě zatepla snězte. Jako přílohu zvolte krokety, hranolky nebo opečené brambory.
Náš tip
Do majónezy přimíchejte nasekanou chilli papričku, nebo sušené chilli.