Králík ve víně, ovoněný bylinkami a rajčaty bude ten nejšťavnatější, jakého jste kdy jedli.
Ingredience: 1 králík, 3 lžíce hladké mouky, sůl a pepř, olivový olej, 4 stroužky česneku, 1 plechovka rajčat, 1 svazek čerstvého tymiánu, 4 snítky čerstvého rozmarýnu, 1 láhev suchého bílého vína, bageta k podávání
Postup: Králíka naporcujte, oddělte přední i zadní běhy, hřbet rozsekněte na dvě části. Mouku ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a porce králíka v ní obalte.
V litinovém hrnci rozpalte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova. Jakmile je králík opečený, přidejte česnek pokrájený na plátky, rajčata, byliny a vše zalijte vínem. Přiklopte a nechte dusit, 40 minut by mělo stačit.