Suroviny: 3 lžíce oleje 2 červené cibule 300 g vepřového masa 2 stroužky česneku ½ Hokkaido 1grilovaný lilek 300 ml masového vývaru ½ sklenky paprikového protlaku (ajvar) sůl, pepř 1 hrst petržele
Postup: Cibuli nakrájíme na silnější klínky, maso na kostky. Na oleji opečeme cibuli, pak po částech přidáváme maso, na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájenou dýni a lilek.
Až zelenina na okrajích zezlátne, zalijeme ji naběračkou vývaru, jemně osolíme a opepříme, přiklopíme a necháme dusit asi 30 minut.
Během vaření obsah hrnce kontrolujeme a podle potřeby přiléváme vývar. Pak vmícháme ajvar, necháme ho prohřát a promísit se všemi surovinami. Pokrm podáváme s rýží, ozdobíme ho sekanou petrželí.