Suroviny na 5 porcí:
● 1 palička česneku
● Solamyl
● 2 bob. listy
● 3 snítky tymiánu
● 300 ml hovězího vývaru
● 1000 g hovězí kližky
● 200 g červ. cibule
● 1 mrkev
● 1 malá petržel
● 1 malý celer
● 1 konzerva loupaných rajčat
● podle potřeby rostlinný olej
● 200 g slaniny
● pepř
● sůl
Postup:
1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme nadrobno. V pánvi na oleji postupně zprudka opečeme kousky masa do zlatohnědé barvy.
V Papinově hrnci rozškvaříme slaninu, na které orestujeme nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Přidáme opečené maso i s výpekem, sůl, pepř, bobkový list a tymián.
2. Vložíme loupaná rajčata i se šťávou, navršíme cibuli a vše podlijeme vývarem. Hrnec uzavřeme a hovězí maso v zelenině vaříme přibližně 25–30 minut. Potom z pokrmu odstraníme bobkový list a větvičky tymiánu.
Šťávu můžeme podle potřeby zahustit Solamylem nebo instantní jíškou. Podáváme s těstovinami a zeleninovými saláty.