Suroviny na 6 porcí:
● 6 kuřecích křídel
● směs zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)
● 1 velká cibule
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžička čubrice (bulharské koření)
● 1 lžíce sójové omáčky
● podle chuti sůl
● čerstvě mletý pepř
● olej
● různé sušené houby (nejsou nezbytně nutné)
● 2,5 hrnku dlouhozrnné rýže
Příprava:
1. Masovou směs můžeme připravit v papiňáku. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme celá křídla, zasypeme je kořením, promícháme, přidáme zeleninu a sušené houby. Osolíme, zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené asi 2 cm nad obsah.
Uzavřeme a od začátku syčení papiňáku dusíme 15 minut. Pak necháme hrnec vychladnout.
2. Mezitím několikrát propláchneme rýži teplou vodou a přendáme ji do pekáče. Z papiňáku vyndáme křídla a zeleninu a včetně tekutiny vše vlijeme k rýži. Obereme maso a nakrájíme ho nadrobno. Přidáme do pekáče a přilijeme 2 lžíce sójovky. Vše dobře promícháme a přiklopíme.
3. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Poté odkryjeme, promícháme a necháme dopéct ještě asi 10–15 minut.