Suroviny na 1 porci:
● 100 ml vody
● 250 g hlívy ústřičnénebo hub shi-take
● 1 bílá cibule
● 1 lž. slunečnicového nebo řepkového oleje
● 1 kávová lžič. mletého kmínu
● 1 kávová lžič. sladké mleté papriky
● ½ kávové lžič. majoránky
● 1 stroužek česneku
● 1 najemno nastrouhaný menší brambor
● podle chuti sůl
Postup:
1. Hlívu nebo houby shi-take očistíme a lehce orestujeme na nasekané cibulce s olejem, přidáme papriku a kmín. Zalijeme horkou vodou, přidáme nastrouhaný brambor. Uvaříme doměkka a dochutíme česnekem, solí a majoránkou.
2. Pokud použijete v polévce méně vody, můžete z ní udělat také guláš s přílohou – pohankou, rýží atd. Ideální pokrm v době, kdy můžete jíst přílohy a rádi byste si odlehčili od masa. Nakonec dochutíme.