Dršťková polévka je tradiční pokrm s výraznou chutí, který potěší všechny milovníky masitých specialit.
Ingredience:
300 g drštěk
1 cibule
2 mrkve
1 paprika
1 lžíce mouky
1 l vývaru
2 stroužky česneku
sůl a pepř
majoránka
1 lžíce oleje
Postup:
Předvařené dršťky na 20 min povařte. Na oleji osmahněte cibuli, mrkev a papriku, přidejte mouku a krátce opražte jako jíšku. Zalijte vývarem nebo vodou s masoxem a přidejte nakrájené dršťky. Vařte přibližně 30 min do zhoustnutí. Přidejte česnek podle chuti. Ochuťte majoránkou, solí a pepřem.
Doba přípravy: 60 min
Cena: 120 Kč
Dršťková polévka je pro mě vždycky chuťová bomba. Mám ráda, jak se chutě krásně propojují a polévka je díky opražené jíšce krásně hustá. Doba přípravy mi přijde přiměřená na takové delikatesní jídlo.