Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1/8 másla (125 g),
1/2 sáčku kypřicího prášku
1 vanilkový cukr
2 vejce
1/2–3/4 hrnku mléka
1 lžička citronové kůry
4 hrnky jahod
Postup:
Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme formu o rozměrech 20 x 30 cm máslem a vysypeme trochou polohrubé mouky či vyložíme papírem na pečení. Mouku, cukr a máslo zpracujeme prsty nebo v robotu na drobenku. Odebereme jeden hrnek drobenky a odložíme ho stranou.
Do zbylé drobenky přidáme kypřicí prášek a vanilkový cukr, promícháme a rozmícháme s vejci, mlékem a citronovou kůrou dohladka. Těsto vlijeme na plech, rovnoměrně posypeme jahodami a na závěr odloženou drobenkou z hrnku.
Pečeme 20–30 minut, až je střed těsta propečený a drobenka začne zlátnout.