Cibulové kroužky jsou oblíbená pochoutka pro dospělé. Podávají se i jako předkrm nebo příloha, ale k pivu a vínu se hodí nejlépe.
Suroviny:
500 g bílé cibule
hladká mouka
2 vejce
2 dl světlého piva
strouhanka
sůl
rostlinný olej
Postup:
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na 1 cm silná kolečka. Rozdělte je na samostatné cibulové kroužky.
Každý kroužek obalte v mouce, pak v rozšlehaném vejci smíchaném s pivem a nakonec ve strouhance.
V menším kastrůlku si rozpalte rostlinný olej a každý kroužek do něj celý ponořte.
Jakmile budou kroužky dozlatova usmažené, vyndejte je na kuchyňskou utěrku.
Podle chuti je osolte a servírujte s kečupem nebo majonézou.
Cibulové kroužky zní jako skvělý předkrm! Miluji, když jsou krásně křupavé a zlatavé. Určitě je vyzkouším při dalším večírku s přáteli.