Korpus je vláčný a chuťově úžasný a karamelový krém nemá chybu sám o sobě.
Příprava: 45 minut + 12 hod chlazení
Náročnost: ***
Cena za porci: 14 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
– 6 vajec
– 150 g moučkového cukru
– 150 g mletého máku
– 1 lžička jedlé sody
Na krém
– 1 karamelové Salko
– 250 g měkkého tvarohu
Postup
1. Žloutky ušlehejte s cukrem a mákem. Přidejte jedlou sodu a nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Pečte při 170 ºC asi 30 minut.
2. Do změklého másla zašlehejte Salko. Pak vmíchejte tvaroh.
3. Korpus rozřízněte a slepte polovinou krému. Zbylý krém rozetřete po povrchu. Dejte do lednice.