Suroviny na 8–10 dílků:
6 vajec 50 g kakaa
120 g práškového cukru
120 g polohrubé mouky
Na náplň:
¼ l smetany
3 žloutky
1 lžíce hrubé mouky
140 g másla
140 g moučkového cukru
100 g čokolády
30 g meruňkové marmelády
čokoládová poleva
šlehačka
Postup:
Z bílků ušleháme sníh a vedle v míse smícháme žloutky, kakao, cukr a mouku. Sníh zlehka vmícháme a upečeme piškotový korpus. Smetanu nalijeme do hrnku a dáme do horké vodní lázně.
Stále šleháme, přidáme vanilku, žloutky a mouku, až krém zhoustne, odstavíme jej a šleháme až do vychladnutí. V míse třeme máslo s cukrem, přidáme změklou čokoládu a po lžičkách vychladlý krém (pozor, musí mít stejnou teplotu, aby se máslo nesrazilo).
Korpus nadvakrát prořízneme (na tři kruhy) a namažeme marmeládou. Na ní navrstvíme krém a vše opakujeme. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a nalijeme ji na dort i na jeho boky. Po ztuhnutí dáme do chladu a před podáváním dort ozdobíme šlehačkou.