Suroviny:
● 30 g čerstvého oloupaného zázvoru
● 500 g cukru krystal
● 2 celé citrony i s kůrou
● 5 l pramenité vody
● sušené pivní nebo francouzské kvasnice
Postup:
Čerstvý zázvor oloupeme a nožem naplocho jej rozdrtíme. Dáme ho do velké mísy, zasypeme cukrem a zalijeme vroucí vodou. Ze dvou celých citronů vymačkáme šťávu a přilijeme ji ke směsi.
Sušené pivní kvasnice (z obchodu se zdravou výživou) zalijeme v hrníčku vlažnou vodou. Necháme 3–4 minuty oživit, a potom je vlijeme do základní zázvorové směsi. Vše dobře promícháme a necháme 24 hodin stát.
3Nápoj přecedíme do čistých lahví přes plátno a uzavřeme je korkovou zátkou. Nad hladinou musí zůstat nejméně 3 cm volného prostoru na tvořící se oxid uhličitý. Zázvorové pivo podáváme dobře vychlazené ve vysokých sklenicích.