Recept je rychlý, levný a hlavně chutný, kupovaná tortilla se s tou domácí nedá srovnat ani v nejmenším!
Ingredience (na cca 12 tortill):
Těsto:
250 g hladké mouky
4 lžíce olivového oleje
150 ml vody
půl lžičky soli
Náplň:
50 g sýra (např. niva)
1 paprika a okurka
100 g kukuřice
2 rajčata
300 g kuřecího masa
dle chuti ledový salát
sůl a provensálské koření
Dresink:
2 stroužky česneku
4 lžíce majonézy
půl lžičky hořčice
2 lžíce kečupu
Postup:
Nejdříve si připravte placky. V míse smíchejte 2/3 mouky se solí, vodou a olivovým olejem. Vytvořte tak řídké hladké těsto. Pomocí hnětače nebo ručně vařečkou toto těsto míchejte alespoň 10 minut, dokud nebude krásně hladké, pružné a nebude se pěkně táhnout.
Nyní můžete přidat postupně zbylou mouku a pokračovat v míchání nebo si těsto dát na pomoučený vál a ještě chvíli jej hníst. Hotové těsto by nemělo být příliš tuhé, ale musí být krásně hladké a pružné. Jen tak se vám s ním následně bude dobře pracovat.
Rozdělte jej na 12 až 16 stejných dílů a každý rozválejte na lehce pomoučeném vále na velmi tenkou placku. Na sporáku si rozehřejte pánev na středně silnou teplotu a tortilly na ní z obou stran krátce opečte do světle zlata.
Neopékejte je příliš dlouho, byly by pak tvrdé a nedaly by se do nich balit různé náplně. Nyní je čas na dresink – veškeré ingredience smíchejte a dejte odležet do ledničky.
Poté nachystejte náplň – zeleninu a sýr pokrájejte na malé kousky. Maso nakrájejte na středně malé kousky, osolte, osmažte na oleji a přidejte provensálské koření. Nakonec smíchejte se zeleninou a sýrem.
Na tortillu umístěte směs zeleniny a masa, zalijte dresinkem, zamotejte a podávejte. Přejeme vám dobrou chuť!
Náš tip
Pokud zbyde těsto, tortilly můžete také opéci, ale ještě o trochu kratší dobu a zamrazit. Až je budete chtít použít, jen je vyndejte z mrazáku, lehce oroste vodou a rozpečte.