Vepřový bůček seženete snadno v každém řeznictví. A taková doma připravená, dobře ochucená slaninka chutná úplně jinak než ta kupovaná! O mnoho lépe! Její příprava navíc není nijak náročná.
Potřebujete:
✿ 1 kg vepřového bůčku bez kůže a kosti
✿ 1 lžíci soli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžíci tymiánu
✿ 1 lžičku rozmarýnu
✿ 3 bobkové listy
1. Bůček opláchněte a osušte. Rozdrťte oloupané stroužky česneku, rozemněte bobkové listy, přidejte tymián, rozmarýn, sůl a smíchejte. Směsí bůček ze všech stran pomažte, zabalte ho do fólie a uložte na 5–7 dní do lednice. Občas ho promněte a otočte.
2. Maso vyndejte, opláchněte a osušte. Vložte ho do trouby a nezakryté pečte při 95 °C asi 90 minut. Vyndejte a před krájením nechte vychladnout.
3. Slanina je výtečná s tmavým chlebem, můžete ji použít i jako kupovanou na vaření, pod vajíčka apod.