Sice není nejzdravější, zato je to ukázka mistrovské české kuchyně.
Ingredience:
200 g škvarků
1 malá cibule
1–2 lžičky plnotučné hořčice
3 lžíce sádla
1 stroužek česneku
sůl a pepř dle chuti
mletá paprika (sladká nebo uzená)
jarní cibulka na ozdobu
Postup:
Škvarky nasekejte najemno (ručně nebo v mixéru) do konzistence, kterou máte nejraději.
Přidejte jemně nasekanou cibuli, hořčici (pokud chcete pikantnější verzi, zvolte dijonskou hořčici), prolisovaný česnek a trochu sádla.
Vše důkladně promíchejte, až vznikne hladká pomazánka. Podle potřeby přidejte sádlo, aby byla pomazánka lépe roztíratelná.
Pomazánku dochucujte solí, pepřem a případně špetkou mleté papriky.
Hotovou pomazánku nechte alespoň 30 minut odležet v lednici.
Skvěle chutná jen samotné sádlo s česnekem, solí a uzenou paprikou.
Milujem škvarky! I když to neni nejzdravější, tak je to tak dobrý. Určitě zkusim tenhle recept, zní to jednoduše.
Škvarková pomazánka je fakt super! Ráda se na ni vždycky těším, když ji naši doma připraví. Skvělá chuť k francouzkému chlebu.