Suroviny:
1 dávka základního těsta na pizzu
250 g chřestu
250 g ricotty + 200 g mozzarelly
2 velká rajčata (nemusí být)
1ks plechovky hrášku
sůl a pepř
4 velká vejce
pár plátku kvalitní šunky
Postup:
Zahřejeme troubu na 220 °C. Do trouby vložíme dva velké plechy a necháme je aspoň 30 minut zahřívat. Těsto připravíme podle základního receptu. V hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme do ní chřest a vaříme asi 2 minuty, aby byl tak tak měkký.
Pak ho scedíme a proplácheme studenou vodou. Osušíme a odložíme.
Těsto rozdělíme na čtyři menší koule a ty rozválíme na lehce pomoučněné podložce na kruhy o průměru přibližně 25 cm. Dáme je na pečicí papír a uděláme okraj. Na kola rozdělíme ricottu, mozzarellu, chřest, šunku a hrášek. Osolíme a opepříme.
Dáme na předehřáté plechy a pečeme 10–12 min, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl.
Do misky rozklepneme vejce a opatrně ho vlijeme na jednu pizzu, zopakujeme s ostatními. Pečeme ještě 4–5 minut, aby se z vajec stala volská oka..