Pizza připravená podomácku je velice chutná. Navíc si ji můžete obložit ingrediencemi, které máte nejraději.
Suroviny na 1 koláč
Na těsto – 300 g hladké mouky – 2 lžíce krupicového cukru – 2 lžičky sušeného droždí – ½ lžičky soli – 1 lžíce olivového oleje – 200 ml teplé vody – pečicí papír
Na náplň – 70 g rajčatového protlaku – 2 lžíce kečupu – 1 stroužek česneku – 1 lžíce sušené bazalky – sůl, pepř – 100 g plátkového čedaru – 100 g pikantního salámu – ½ pórku – 30 g černých oliv bez pecky
Postup
1. Smíchejte hladkou mouku, krupicový cukr, sušené droždí a sůl. Přilijte olivový olej a postupně, za stálého míchání, přilívejte vlažnou vodu. Vypracujte hladké tažné těsto. Udělejte z něj kouli a dejte ji na 30 minut kynout na teplé místo.
2. V míse smíchejte rajský protlak, kečup, prolisovaný stroužek česneku a sušenou bazalku. Směs podle chuti osolte a opepřete.
3. Vykynuté těsto rozválejte a rozprostřete v koláčové formě, kterou vystelete pečicím papírem. Potřete ho připravenou rajčatovou omáčkou. Na ní navršte plátky čedaru, salámu, pokrájený pórek a nakrájené olivy.
4. Koláč dejte péct do trouby rozehřáté na 180 ºC na zhruba 30 minut.