Suroviny:
300 g ovoce (jahody, černý rybíz, borůvky, maliny)
1 smetana ke šlehání
polévková lžíce třtinového cukru
Postup:
Ovoce si nejdříve omyjte a pak jej pokrájejte na kousky (jahody, maliny) nebo rozmačkejte (černý rybíz, borůvky). Rozmačkanou směs posypte lžící třtinového cukru, pořádně promíchejte, aby se cukr dobře rozpustil, a dejte na pár hodin do mrazáku.
Zmraženou směs vyndejte z mrazničky, nechte pár minut polevit a rozmixujte společně se smetanou.
Smetanu postupně přilévejte, dokud směs nebude mít typickou krémovou konzistenci. Směs dejte opět zmrazit.
Servírovat můžete do zmrzlinových kornoutů nebo do misek, které nechte předem ochladit v lednici. Podávat můžete s lístky máty nebo zbytky ovoce.