Chcete hostům nabídnout nějaké to křupání, ale brambůrky nebo slané tyčinky vám přijdou příliš obyčejné? Upečte jim domácí slané sušenky.
Ingredience:
200 g hladké mouky
60 g másla
½ lžičky kypřicího prášku
hrubozrnná sůl
1 lžička provensálských bylinek
Postup:
Mouku s kypřicím práškem prosejte do mísy. Zapracujete do mouky máslo, půlku lžičku soli a přidejte čtyři lžíce studené vody. Poté přidejte sušené provensálské bylinky. Těsto rozválejte na pomoučené pracovní desce a lehce ho potřete vodou a osolte.
Nezapomeňte ho také propíchat vidličkou. Pak ho přendejte na plech vystlaný pečicím papírem a rozkrájejte ho na malé obdélníčkové krekry. Pečte 15 minut na 180 °C a můžete podávat.
Náš tip:
Místo provensálského koření můžete použít například koření na pizzu.