Domácí zmrzlina chutná nejlépe.
Ingredience:
250 ml smetany ke šlehání
250 ml mléka
100 g cukru
100 g mandlí
4 žloutky
Postup:
Mléko přiveďte k varu společně s namletými mandlemi, poté přeceďte. V misce vyšlehejte žloutky s cukrem.
V hrnci zahřejte smetanu a mléko. Vmíchejte směs do žloutků.
Vychladlou směs nalijte do mrazicí nádoby (nejlépe skleněné) a dejte ji do mrazáku.
Každých 30 minut ji promíchejte. Proces opakujte 3–4krát.
Hele, to vypadá taaak lákavě! Určitě to vyzkouším při nejbližší příležitosti. Miluju domácí zmrzlinu!
Recept vypadá přímo výborně! Určitě ho vyzkouším, mandlová zmrzlina je můj oblíbený dezert.
Tohle vypadá fakt skvěle! Mám docela ráda mandle, takže to určitě zkusím. Doufám, že to zvládnu. 🙂