Rychlý recept na kremrole z křehkého těsta, které budou ozdobou vašeho stolu. Vyjde asi na 20 kusů.
Potřebujete:
✿ 250 g hladké mouky
✿ 250 g másla
✿ 2 žloutky
✿ 7 lžic kefíru
✿ moučkový cukr
Náplň:
✿ 4 bílky
✿ 280 g cukru krupice
✿ šťávu z 1/2 citronu
1. V míse smíchejte prosátou mouku, kousky másla, žloutky a kefír a vypracujte hladké nelepivé těsto. Zabalte ho do fólie a dejte alespoň na 3 hodiny, nebo přes noc odležet do lednice.
Pak ho rozkrojte napůl a z každé poloviny vyválejte 3mm plát a z něj nakrájejte pruhy 20 cm dlouhé a 3 cm široké.
2. Každý pruh omotejte okolo kovových trubiček potřených máslem, konce přitiskněte. Naskládejte je na plech s pečicím papírem a pečte při 220 °C asi 15 minut. Ještě vlažné sejměte z trubiček a nechte vychladnout.
3. V rendlíku rozvařte cukr s trochou studené vody. Bílky šlehejte a postupně k nim zašlehávejte horký cukrový rozvar, dokud nebude sníh tuhý. Přilijte citronovou šťávu a šlehejte do zchladnutí. Sněhem naplňte trubičky pomocí cukrářského sáčku a pocukrujte.
No teda, rychlej recept na kremrole, to mi doma bude vonět! Akorát mám strach z toho rozváření, ale snad to zvládnu.
Kremrole mi připomínají dětství, moje babička je dělala. Určitě tento recept vyzkouším, už se těším na ten sladký výsledek!
Děkuji za recept. Vypadá to jednoduše, a přesto výsledek bude jistě působivý. Křehké těsto je tak lákavé!
Wow, kremrole mám ráda! 🙂 Zkusím je udělat a pak se pochlubím na Instagramu. S tímhle návodem to zvládnu, díky!