Nadýchané koblížky s vanilkovým krémem chutnají fenomenálně.
Suroviny na 16 kusů
Na těsto – 1 sušené droždí – 200 ml teplého mléka – 4 hrnky hladké mouky – 3 lžíce krystal cukru – 3 lžíce másla – 2 žloutky – špetka soli – olej na smažení – moučkový cukr na posypání
Na krém – 400 ml mléka – 3 lžíce kukuřičného škrobu – 4 žloutky – ½ hrnku krystal cukru – 1 lžička vanilkové esence
Postup
1. V mléce rozpusťte cukr. Přidejte droždí a nechte vzejít kvásek. Smíchejte suché suroviny. Přidejte žloutky, máslo a kvásek. Vypracujte těsto a nechte 20 minut kynout.
2. Těsto rozválejte a vykrájejte kolečka. Nechte 30 minut kynout. Pak usmažte koblížky.
3. Do mléka přidejte škrob, žloutky a cukr. Uvařte pudink a vmíchejte vanilkovou esenci.
4. Koblihy nařízněte, naplňte pudinkem a pocukrujte.