Pro ostřejší chuť můžete klidně přidat jednu menší chilli papričku, kečup díky tomu získá na pikantnosti.
Suroviny na 10 sklenic:
● 9 kg rajčat
● 1 kg cukru
● 500 ml octa
● 750 ml vody
● 10 kuliček nového koření
● 20 kuliček celého pepře
● 10 hřebíčků
● 5 lžic mleté papriky
● 4 lžičky mleté skořice
● sůl
Postup:
Omytá rajčata přelijeme vodou a potom trochu rozmixujeme. Přidáme ocet, cukr, oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli a koření v čajovém sítku.
Vaříme za občasného míchání přibližně 6 hodin, dokud nevznikne kašovitá hmota. Po hodině ji vždy promixujeme. Hotový kečup nalijeme do umytých sklenic, pečlivě je uzavřeme a následně sterilujeme přibližně 30 minut při teplotě 90 0C.
Příprava: 7 hod
Cena za sklenici: 25 Kč
já sice normálně kečup nejím, ale tohle vypadá, že by to stálo za vyzkoušení. Až bude sezóna rajčat, skusím. Díky za tip!
Tento recept vypadá úžasně! Líbí se mi, že je tak kreativní a zdravější alternativa k tomu, co se dá koupit v obchodě. A ta chilli paprička pro pikantnost, to zní jako skvělý nápad.