Můžete ho dochutit podle potřeby. Pokud dáváte přednost pikantnějším chutím, přidejte chilli papričku, pokud chcete kečup aromatičtější, přidejte oblíbené bylinky.
Ingredience: 2 skleničky
● 1 kg rajčat
● 2 jablka
● 1 cibule
● 1 lžíce lístků bazalky
● 70 g cukru
● 60 ml octa
● 60 ml vody
● 1 lžička soli
● 3 bobkové listy
● 5 kuliček pepře
● 5 kuliček nového koření
● špetka mleté skořice
● 5 hřebíčků
Postup:
Rajčata, jablka a cibuli pečlivě očistěte a nakrájejte nadrobno. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl, cukr a veškeré koření. Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.
Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření. Vše rozmixujte dohladka, a pokud chcete mít kečup doopravdy dokonale hladký, ještě ho propasírujte. Poté kečup rozdělte do vypláchnutých sklenic. Pevně uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Příprava: 60 min
Cena: 90 Kč