Suroviny:  500 g cukru  1 hrnek vařící vody  200 g hery  200 g lískových oříšků Postup:  Cukr nasypeme do většího hrnce a na rozehřáté plotně za stálého míchání necháme rozpustit. Tato fáze trvá přibližně 10 – 15 minut.
Po rozpuštění cukru teplotu plotny trošku zeslabíme, přidáme polovinu horké vody a karamel začne bublat. Jakmile se směs zklidní nalijeme zbytek vody.
 Karamel by měl mít konzistenci husté marmelády a v této fázi do něj přidáme Heru a nakonec pokrájené lískové oříšky.
 
					
				 
		 
		 
		 
		 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					