Na chleba, na bagetu i na obyčejný rohlík. Paštika bude chutnat vždycky dobře.
Suroviny:
500 g kachního masa
1 lžíce sádla
250 g kachních jatýrek
2 lžíce brandy nebo 3 lžíce kvalitního červeného vína
sůl, pepř
snítka čerstvého tymiánu
Postup:
Kachní maso pomelte v mlýnku na maso. Na pánvi rozpalte lžíci sádla a zprudka na něm orestujte kachní játra. Přilijte do pánve brandy a nechte alkohol zcela odpařit. Až játra vychladnou, pomelte je najemno.
Promíchejte játra s kachním masem, směs osolte, opepřete a přidejte čerstvý tymián. Naplňte formičku paštikou a dejte ji vychladit alespoň na dvacet čtyři hodin do lednice. Tak dostane ještě lepší chuť.
Pokud chcete, aby vám lahodná paštika vydržela mnohem déle, přendejte ji do uzavíratelné, nejlépe zavařovací sklenice a 60 minut sterilujte. V temnu a chladu vám pak paštika vydrží klidně i několik měsíců.
Dobrou chuť.