Křupavé, dozlatova upečené, houstičky jsou vynikající jak s medem, tak sýrem nebo šunkou.
Suroviny na 10 kusů – 150 g celozrnné mouky – 100 g žitné mouky – 100 g hladké mouky – 100 g polohrubé mouky – 20 g droždí – 1 lžička soli – ½ lžičky cukru – 3 lžíce řepkového oleje – 350 ml vody – semínka – pečicí papír
Postup
1. V míse dobře promíchejte všechny druhy mouky a sůl. Z vody, droždí a cukru připravte kvásek a přidejte ho do suché směsi. Vypracujte těsto, které nechte asi 60 minut kynout.
2. Z těsta vytvarujte houstičky a dejte je na plech s pečicím papírem. Nechte ještě 20 minut kynout. Pak je potřete vodou a posypte semínky.
3. Pečte v troubě při 220 ºC asi 20 minut.