Skvěle chutná i samotný.
Na chléb:
500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
7 g sáček sušeného droždí
1 lžička cukru
1 ½ lžičky soli
2 lžíce oleje
Na náplň:
150–200 g uzeného masa
1 cibule
1–2 lžičky bylinek dle chuti (např. tymián nebo oregano)
Postup:
Droždí smíchejte s moukou a přidejte cukr.
Do mísy s droždím přidejte trochu vlažné vody, olej a sůl. Vymíchejte v hladké těsto.
Těsto hněťte asi 8–10 minut.
Vložte ho do mísy vymazané olejem a zakryjte utěrkou. Nechte kynout 1–1,5 hodiny.
Zatímco těsto kyne, nakrájejte maso na kostičky. Cibuli osmahněte na oleji a smíchejte ji s masem.
Těsto vyklopte na pracovní plochu a několikrát prohněťte.
Vmíchejte do něj maso s cibulí.
Z těsta vytvarujte bochánek a dejte ho do vymazané formy.
Nechte dalších 30 minut kynout.
Předehřejte troubu na 220 °C.
Chléb v ní pečte 30–35 minut.
Po upečení ho nechte vychladnout na mřížce. Doporučujeme počkat 15–20 minut, než ho nakrájíte, aby se zachovala struktura.
S oblibou peču chléb doma, ale s uzeným masem jsem ho ještě nezkoušela. Určitě tomu dám šanci!
To je perfektní nápad! Uzený chleba zní tak neobvykle, ale lákavě. Musím to zkusit.
Tento recept mě zaujal, uzené s chlebem je skvělá kombinace. Na dnešní večeři bude ideální.
Děkuji za inspiraci! Nikdy mě nenapadlo dát do chleba uzené maso, musím to vyzkoušet.
Wow, to zní fakt lahodně! Už se těším, až to zkusím upéct na nějaký rodinný oběd.
Tento recept mi připomína domácí pečení s mamkou. Určitě vyzkouším, uzené maso mám moc ráda!