Pokud máte chuť na opravdu čokoládový dezert, pak si připravte brownies (čtěte braunýs).
Ingredience:
200 g hořké čokolády
150 g másla
150 g cukru
3 vejce
100 g hladké mouky
špetka soli Σ šlehačka
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
vanilkový extrakt
hrst ořechů
několik jahod
lístky máty
Na polevu:
100 g čokolády
50 ml smetany
1 lžička másla
1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
Rozpusťte si v malém rendlíku čokoládu s máslem.
V jiné míse ušlehejte vejce s cukrem, přidejte čokoládovou směs, nasekané ořechy, mouku a sůl.
Nalijte opatrně směs do formy a pečte na 170 °C cca 20–25 min. Dřevěnou špejlí zkuste, jestli je už brownies upečené.
Ušlehejte smetanu s cukrem a vanilkou do tuha.
Na polevu zahřejte smetanu, rozpusťte v ní čokoládu, přidejte máslo a vanilku. Vymíchejte dohladka.
Brownies nakrájejte, ozdobte šlehačkou a přelijte čokoládovou polevou. Můžete ho také dozdobit čerstvým ovocem.
Jsem sice spíš na sladký od babičky, ale tyhle brownies vypadaj fakt dobře. Asi je vyzkouším o víkendu!
Díky za recept, brownies mám moc ráda a často je i fotím! Ořechy v nich musí být skvělý prvek, určitě vyzkouším doma.