Není nad to si doma upéct vlastní voňavý, křupavý chléb. A na takovém, jaký peče Linda Finková, si opravdu pochutnáte.
Ingredience: 1 kg hladké mouky, 600 ml vlažné vody, 2 lžíce octa, 1 lžíce soli, 1 kostka nadrobených kvasnic, 1 lžíce fenyklu nebo vyloupané slunečnice nebo provensálského koření
Postup: Jednotlivé ingredience bez koření dobře promícháme a necháme vykynout. Pak přidáme koření. Můžeme přidat i na tenké plátky nakrájený česnek nebo pro ozvláštnění na malé kostičky nakrájené uzené maso. Toto je dávka na 2 hranaté formy na pečení.
Těsto do nich rozdělíme, a ještě ho necháme kynout půl hodiny. Pak vložíme formy do trouby a pečeme při 150 °C tak 10 minut, pak zvýšíme teplotu na 220 °C a pečeme ještě 40 minut. n V průběhu pečení potíráme chleby vodou nebo pivem, nebo klidně žloutkem.