A nyní si připravíme osvědčenou, avšak o něco pikantnější klasiku.
Suroviny:
1 šalotka
400 g naškrábaného hovězího masa na tatarský biftek (nejlépe pravá svíčková)
2 nakládané okurky
1 lžíce kaparů
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička nastrouhaného česneku
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce worcesterské omáčky
2 žloutky
sůl, pepř
špetka chilli
Postup:
Hovězí svíčkovou zbavte šlach a naškrábejte ji do misky. Přimíchejte k ní nasekané kapary, šalotku, okurčičky a nastrouhaný česnek. Dále maso promíchejte se solí, pepřem, rajčatovým protlakem, worcesterem a dijonskou hořčicí.
Do tataráku podle chuti přimíchejte trochu chilli. Rozdělte tatarák na dvě poloviny a do každé udělejte důlek. Vyklepte do něj žloutek. Servírujte s opečenou topinkou nebo bagetkou.
Náš tip
Místo dijonské hořčice můžete použít francouzskou.