Vyrobte si kaštanovou tinkturu, díky které budou vaše nohy zas o něco krásnější.
Ke všemu vás dokáže zbavit pocitu těžkých nohou, otoků a zmírnit projevy křečových žil.
Kaštanová tinktura
Co budete na přípravu tinktury potřebovat? Půl litru kvalitní vodky, dvacet kaštanů a tři sáčky želatiny, nejlépe roslinného původu, například želatinu agar agar. Ze všeho nejdříve kaštany oloupejte.
Do mixéru nalijte půl litru vodky a přihoďte cca deset kaštanů. Na tento postup musíte mít velmi kvalitní mixér, neboť ne každý dokáže kaštany rozemlít na jemnou hmotu.
Postupně přidávejte další kaštany. Hotovou směs přelijte do uzavíratelné sklenice a nechte louhovat po dobu jednoho měsíce na chladném a temném místě.
Nezapomeňte každý den sklenici protřepat. Po měsíci směs přeceďte a hotovou tinkturu zpracujte do masti. Uvařte si želatinu agar dle návodu na obalu.
Jakmile želatina zhoustne a zchladne, přidejte 150 ml kaštanové tinktury, dvě lžičky mandlového oleje, patnáct kapek rozmarýnového oleje, patnáct kapek levandulového oleje, dvě lžičky kokosového oleje a vše promixujte dohladka.