Voňavé francouzské cukroví, kterým uděláte díru do světa.
Suroviny:
2 vejce
100 g cukru krystal
špetka soli
strouhaná kůra citronu
100 g hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
100 g másla
1 lžíce pomerančové šťávy
moučkový cukr na posypání
Postup:
Pečlivě prošlehejte vejce, cukr a špetku cukru. Přidejte citronovou kůru a hladkou mouku, opravdu řádně promíchejte. V kastrůlku si rozpusťte máslo a to pak také jemně vmíchejte do těsta společně s pomerančovou šťávou. Vypracujete hutné těsto.
To nechte zhruba dvě hodiny odpočívat v lednici. Připravte si formičky na naše tradiční pracny a vymažte je máslem a vysypejte hrubou moukou. Naplňte je postupně těstem. Pečte na 200 °C asi 5 minut. Madlenky nechte vychladnout a posypejte je moučkovým cukrem.
Náš tip
Můžete přidat jemně nasekané ořechy či mandle.