Máte rádi těstoviny s boloňskou omáčkou? Nyní máte jedinečnou možnost si je připravit trochu netradičně – s drubežími játry.
Ingredience: 6 lžic panenského olivového oleje, 150 g pancetty, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 100 g mrkve, 100 g řapíkatého celeru, 225 g drůbežích jater, 700 g mletého hovězího masa, 200 g mletého vepřového masa, 375 ml červeného vína, 800 g krájených rajčat, 400 g rajčatového protlaku, sůl, pepř, bazalka, 100 smetany ke šlehání, tagliatelle
Postup: Troubu předehřejte na 140 °C. Slaninu nakrájejte na nudličky a opečte ji v pánvi na polovině oleje.
Po 4 minutách přisypejte cibuli a česnek a opékejte další 2 minuty. Přidejte mrkev a celer a míchejte ještě 2 minuty. Přidejte olej, játra a po minutě maso.
Opékejte asi 5 minut. Zalijte vínem a vařte doměkka. Vmíchejte rajčata, protlak, osolte a opepřete. Podávejte s těstovinami uvařenými podle návodu.