Tento pokrm je oblíbený hlavně v Izraeli a Tunisku. Lidé si ho dávají ke snídani, ale i k večeři.
Ingredience:
3 lžíce rajčatového protlaku
1 plechovka loupaných rajčat
1 menší červená cibule
3 vejce
3 stroužky česneku
1 lžička červené mleté papriky
2 lžíce olivového oleje
1 malá červená paprika
sůl, pepř
Postup:
Nechte zesklovatět cibuli a přidejte prolisovaný česnek. Přihoďte do pánve na kostičky nakrájenou papriku, přidejte mletou papriku a rajský protlak. Nechte minutu provařit a poté na pánev vlijte celou plechovku loupaných rajčat.
Vařte pod pokličkou 20 minut Pokrm osolte, opepřete a pak do něj rozklepněte vejce a zasypejte je nakrájenou cibulí. Pod pokličkou vařte ještě 5 až 7 minut.
Náš tip:
Pro ještě lepší chuť přidejte půl lžičky římského kmínu.