Potřebujete:
1 kg odblaněné kančí kýty, 250 g slaniny
Na marinádu:
mrkev, 2 petržele, celer, cibuli, citron, 250 g másla, lžíci třtinového cukru, 6 lžic octa, 10 bobulek jalovce, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 5 bobkových listů, sůl
Na omáčku:
4 dcl červeného vína, 5 dcl hovězího vývaru, šípkovou zavařeninu, špetku mleté skořice, sůl
Postuo:
Slaninu nakrájejte na hranolky a poté jimi důkladně prošpikujte kančí kýtu.
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájejte na kostičky, citron na kolečka. Dvě třetiny másla rozpusťte v kastrolu, přidejte zeleninu a rozdrcené divoké koření.
Krátce orestuje, přidejte cukr, polovinu citronu a vše promíchejte. Přilijte ocet a nechte trochu odpařit.
Maso vložte do hlubokého pekáče. Přelijte ho připravenou marinádou a zbylým citronem. V chladu pak nechte stát dva dny. Maso pak vyjměte a opečte na másle, aby se zatáhlo. Poté ve výpeku orestujte zeleninu z marinády.
Opečené maso i marinádu dejte do pekáče,vlijte víno, hrnek vývaru, 5 lžic šípkové marmelády a trochu skořice.
Podlévejte a pečte při 170 °C 120 minut. Upečené maso vyndejte z omáčky a výpek s pečenou zeleninou propasírujte přes síto. Do omáčky ještě přidejte zavařeninu. Podávejte se zelím a knedlíkem. .