Dušené kančí maso podávejte s knedlíkem, skvěle ho doplní i červené zelí nebo hruška plněná brusinkami.
Potřebujete:
✿ 600 g kančí kýty
✿ 60 g sádla
✿ 100 g kořenové zeleniny
✿ 3 bobkové listy
✿ špetku tymiánu
✿ 1 cibuli
✿ 30 g hladké mouky
✿ 10 g cukru
✿ 2 dl zakysané smetany
✿ 1 dl červeného vína
✿ sůl
✿ 1 bobkový list
✿ 1 lžičku divokého koření
✿ 1 lžíci borůvek
✿ citronovou šťávu (ocet)
1. Nejprve si připravte takzvané mořidlo, do něhož kančí maso naložíte. V osolené vodě uvařte očištěnou a pokrájenou zeleninu s tymiánem a 2 bobkovými listy. Maso do něj naložte na 4–5 dní. Poté vyjměte, osušte a opečte na rozpáleném sádle ze všech stran.
2. K masu přidejte nakrájenou cibuli a zeleninu z mořidla, bobkový list, divoké koření a rozmačkané borůvky. Osolte, podlijte vodou a pomalu duste pod pokličkou doměkka.
3. Maso vyndejte, šťávu zahustěte moukou rozšlehanou ve smetaně a povařte. Nakonec dochuťte cukrem, vínem a citronovou šťávou či octem a prohřejte. Maso nakrájejte na plátky a přelijte omáčkou.