Žádné mléko, smetana, máslo nebo vejce. To znamená, že je tento recept vhodný i pro vegany a neobsahuje téměř žádný tuk. A tu trochu cukru, kterou v něm najdete, spálíte svižnou procházkou.
Ingredience:
● 100 ml nálevu z cizrny v plechovce
● 200 g veganské hořké čokolády (min. 70%)
● 100 g moučkového cukru
Na ozdobu:
● 4 lžíce opražených mandlových lupínků nebo čerstvé drobné plody ovoce
Postup:
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte vychladnout. Z nálevu z cizrny vyšlehejte tuhý sníh (robotu při nízkých otáčkách to trvá přibližně 10 minut). Když je sníh tuhý, po troškách do něj zašlehejte cukr.
Když čokoláda vychladne na pokojovou teplotu, zapracujte do ní opatrně po troškách sníh z cizrnového nálevu. Připravený nadýchaný krém rozdělte do skleniček nebo pohárů a dejte na 6 hod do chladničky ztuhnout. Před podáváním krém ozdobte praženými mandlovými lupínky nebo ovocem.
Příprava: 20 min
Cena: 90 Kč
Tenhle recept vypadá fakt zajimavě, nikdy sem nezkoušela nic s cizrnou. Nemůžu se dočkat, až ho vyzkouším!
Takový dietní čokoládový krém by mohl být skvělým dezertem na oslavy. Díky absenci mléčných výrobků i vajec je to úžasná veganská volba!