Suroviny na 6 porcí:
mražené listové těsto 6 plátků (450 g)
mléko
3 lžíce nasekaných lískových oříšků
50 g cukr krystal
3 lžíce čerstvých jahod
600 g červená želatina
4 plátky nízkotučného tvarohu
250 g cukr moučka
4 lžíce smetana ke šlehání (33 % tuku)
Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Plátky listového těsta rozložte a nechte rozmrazit podle návodu. Potom je rozpulte napříč, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát propíchněte vidličkou.
Polovinu jich potřete mlékem, posypte lískovými oříšky a hrubým krystalovým cukrem. Plech dejte do středu trouby a plátky těsta pečte dozlatova 10–15 minut. Plech vyjměte a plátky nechte vychladnout na mřížce. Mezitím omyjte a osušte jahody. Asi 150 g jich rozmixujte nahladko, zbývající uložte do chladničky.
Želatinu nechte zhruba 5 minut bobtnat v trošce studené vody. Tvaroh rozmíchejte nahladko s moučkovým cukrem. Želatinu rozpusťte v rendlíku na velmi mírném ohni podle návodu na obalu a smíchejte se 2–3 lžícemi rozmixovaných jahod.
Potom směs pečlivě smíchejte s tvarohem a zbývajícími rozmixovanými jahodami a dejte do chladničky. Během chlazení ji občas promíchejte. Ještě než zcela ztuhne, ušlehejte pevnou šlehačku a vmíchejte ji do jahodového tvarohu.
Krém nechte téměř ztuhnout v chladničce (zhruba 2 hodiny). Zbylé jahody nakrájejte na menší kousky. Polovinu krému naneste pomocí cukrářského sáčku na šest plátků listového těsta bez oříšků. Na krém dejte jahody, mírně je přitiskněte a natřete zbylým krémem. Přikryjte plátky těsta s oříšky a cukrem a podávejte.