Vyzkoušejte lahodný australský dort z pečeného krému ze šlehaných bílků.
Suroviny na 6 porcí:
4 bílky
200 g cukru písek
1 kávová lžička bílého octa
1 kávová lžička vanilkového aroma
1 polévková lžíce škrobu
Postup:
Ušleháme bílky a do hotového sněhu po lžících zašleháváme cukr. Šleháme tak dlouho až necítíme žádné krupičky cukru mezi prsty. Potom přimícháme ocet, vanilkové aroma a nakonec přesátý škrob. Už nešleháme. Celá hmota je krásně tuhá a sněhově bílá.
Vyklopíme ji doprostřed plechu na pečící papír a rozetřeme do tvaru kulatého dortu.
Troubu předehřejeme na 150 °C. Vložíme dort a okamžitě troubu ztlumíme na 140 °C. Necháme 15 minut a troubu ztlumíme na 130 °C. Pečeme 1 hod a 15 min.
Na konec dort otočte vzhůru nohama a nazdobte šlehačkou a ovocem. Zkuste vyšlehat šlehačku, zvlášť maliny s cukrem a smíchat dohromady.
Extra tip: Při pečení a ani po něm se trouba nesmí otevírat. Nechte dort v troubě vychladnout.