Pokud je hub více, dejte se do nakládání, stojí to za to.
Ingredience:
450 g hub
4 snítky tymiánu
240 ml bílého vinného octa
3 lžíce oleje
lžíce cukru krupice
10 kuliček černého pepře
bobkový list
česnek
sušená chilli paprička
sůl
Postup:
Houby povařte 10 minut ve vodě, aby změkly. Sceďte je, nechte okapat a dejte je spolu s tymiánem do připravených sterilizovaných lahviček.
Do hrnce dejte ocet, olej, cukr, kuličky pepře, bobkový list, česnek, chilli papričku spolu se 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Nechte převařit a nálev nalijte do lahviček s houbami až po okraj.
Zavřete a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Před použitím uložte houby alespoň na 3 dny do lednice. Neotevřené vydrží minimálně 2 týdny.
Náš tip
Využijte jen zdravé a spíše mladší houby. Můžete si být jistí, že jejich tvar a struktura zůstanou stejné!