Podávejte s omáčkou, například umíchanou ze zakysané smetany, nasekané pažitky a pokrájených kyselých okurek.
Ingredience: 500 g kapřího filetu, 3 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 1 lžička uzené papriky, sůl a pepř, 5 lžic strouhanky, 10 lžic hladké mouky, olej na smažení, nasekanou pažitku
Postup: Odřízněte maso od velkých kostí a páteře. Kůži ponechejte. Do masa na jednotlivých fi letech udělejte ostrým nožem zářezy asi milimetr až dva vedle sebe, zbavíte se tak drobných kostí. Filety pokrájejte na proužky 1–2 centimetry silné.
Z utřeného česneku, koření a oleje umíchejte marinádu. Důkladně v ní obalte hranolky z kapra a nechte v lednici odležet. Smíchejte mouku se strouhankou, obalte kousky ryby a smažte.