Nápoji s vůní koření a alkoholu se také říká kávový punč. Když ho otestujete, najde si nejspíš místo na vašem vánočním stole.
Ingredience na 4 porce:
4 lžičky mleté kávy
1 větší kousek skořice
3 celé hřebíčky
½ hvězdičky badyánu
2 zrnka kardamomu
½ šálku kvalitního tmavého rumu
Postup:
Do hrnce nalijte 500 ml vody a přidejte všechno koření. Na malém plameni nechte provářet asi 15 min. Poté odstavte a koření vyjměte nebo vodu přelijte přes sítko.
Do nádoby na přípravu french pressa vsypejte kávu a zalijte horkou vodou, v které se vařilo koření. Po čtyřech minutách stlačením oddělte lógr od tekutiny. Hotovou kávu promíchejte s rumem, nalijte do sklenic a ihned podávejte.
Doba přípravy: 50 min
Cena: 100 Kč
Děkuju za tip, Dánská káva určitě stojí za vyzkoušení! Cestování se teď moc nedá, ale aspoň si atmosféru Skandinávie přinesem do našich domovů.
Tak tohle musím vyzkoušet na letošní Vánoce! 😍 Miluju všechny druhy kávy a tenhle kávový punč zní jako skvělá variace.