Nápoji s vůní koření a alkoholu se také říká kávový punč. Když ho otestujete, najde si nejspíš místo na vašem vánočním stole.
Ingredience na 4 porce:
4 lžičky mleté kávy
1 větší kousek skořice
3 celé hřebíčky
½ hvězdičky badyánu
2 zrnka kardamomu
½ šálku kvalitního tmavého rumu
Postup:
Do hrnce nalijte 500 ml vody a přidejte všechno koření. Na malém plameni nechte provářet asi 15 min. Poté odstavte a koření vyjměte nebo vodu přelijte přes sítko.
Do nádoby na přípravu french pressa vsypejte kávu a zalijte horkou vodou, v které se vařilo koření. Po čtyřech minutách stlačením oddělte lógr od tekutiny. Hotovou kávu promíchejte s rumem, nalijte do sklenic a ihned podávejte.
Doba přípravy: 50 min
Cena: 100 Kč
Toto rozhodně prubnu! Chystám se na vánoční cestování a něco takového se bude hodit pro domácí pohodu.
Kombinace koření a kávy zní perfektně! Jsem zvědavá, jaký tomu dá rum říz. Určitě to zkusím s přáteli.
No vypadá to zajímavě, ale já rum v kávě moc nemusím. Třeba to ale vylepší tu vánoční atmosféru. 😅
Děkuju za tip, Dánská káva určitě stojí za vyzkoušení! Cestování se teď moc nedá, ale aspoň si atmosféru Skandinávie přinesem do našich domovů.
Tak tohle musím vyzkoušet na letošní Vánoce! 😍 Miluju všechny druhy kávy a tenhle kávový punč zní jako skvělá variace.