Nápoji s vůní koření a alkoholu se také říká kávový punč. Když ho otestujete, najde si nejspíš místo i na vaší slavnostně prostřené tabuli.
Ingredience:
● 4 lžičky mleté kávy
● 1 větší kousek skořice
● 3 celé hřebíčky
● ½ hvězdičky badyánu
● 2 zrnka kardamomu
● ½ šálku kvalitního tmavého rumu
Postup:
Do hrnce nalijte 500 ml vody a přidejte všechno koření. Na malém plameni nechte provářet přibližně 40 minut. Poté odstavte a koření vyjměte nebo vodu přelijte přes sítko.
Do nádoby na přípravu french pressa vsypejte kávu a zalijte horkou vodou, ve které se vařilo koření. Po zhruba čtyřech minutách stlačením oddělte lógr od tekutiny. Hotovou kávu promíchejte s rumem, nalijte do sklenic a bez otálení podávejte.
Příprava: 50 min
Cena za 4 porce: 80 Kč
Fascinující recept, který kombinuje tradici s moderním přístupem k přípravě kávy. Bude to jistě úžasný doplněk k adventnímu stolu. Těším se, až jej vyzkouším.
To vypadá zajímavě. Neměla jsem poněti, že se dá káva dělat takhle. Možná to zkusím. U nás doma máme rádi pokusy.