Jste na klasiku? Pašticada trochu připomíná klasický guláš.
Ingredience:
500 g hovězího zadního
150 g slaniny
5 stroužků česneku
2 cibule
1/2 celeru
1 l vývaru
sůl, pepř
hřebíček
muškátový oříšek
vinný ocet
2 dl červeného vína
1 lžička cukru
3 lžíce rajského protlaku
Postup:
Maso si důkladně prošpikujte slaninou a celými stroužky česneku a hřebíčkem. Zalijte ho vinným octem a dejte do druhého dne odležet.
Druhý den maso ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a dejte ho opéct ze všech stran s nakrájeným celerem a cibulí.
Maso přelijte vínem smíchaným s cukrem a zalijte vývarem.
Duste zhruba tři hodiny. Maso vyndejte a nakrájejte na plátky.
Přidejte rajský protlak, promíchejte. Zahustit můžete strouhankou osmahnutou na troše tuku.
Hudba pro moje uši, tedy spíš jídlo pro můj žaludek! Miluji když jsou v receptech netradiční ingrendience jako hřebíček a vinný ocet. Can’t wait to try!
Pašticada vypadá jako super výzva pro nadcházející rodinné posezení. Je to něco nového, co bych ráda zkusila. Díky za skvělý návod!
Článek je skvěle napsaný a recept vypadá na první pohled složitě, ale je popsán velmi srozumitelně. Ocenila bych možná jen více fotografií během vaření. Určitě vyzkouším!
Viděla jsem už dost receptů na guláš, ale tento vypadá fakt zajímavě. Slanina a ten cesnek, to musí být bomba. Asi ho vyzkouším o víkendu.