Tyto těstoviny vám rozproudí krev v žilách. Jsou ideálním obědem do chmurných podzimních dnů.
Suroviny na 4 porce – 400 g makaronů – 3 lžíce olivového oleje – 6 červených chilli papriček – 2 stroužky česneku – 1 šalotka – 4 filety z ančoviček – 200 g cherry rajčat – 250 ml zeleninového vývaru – sůl, pepř – 40 g parmezánu – čerstvé bylinky na ozdobu
Postup
1. Makarony dejte vařit podle návodu na obalu.
2. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek, dvě chilli papričky pokrájené nadrobno a čtyři papričky vcelku, rozmačkané ančovičky a opečte dozlatova.
Přidejte pokrájená cherry rajčata a vývar a vařte asi 8 minut. Osolte, opepřete a promíchejte.
3. Uvařené a scezené makarony promíchejte s omáčkou a naservírujte na talíře.
4. Před podáváním posypte nastrouhaným parmezánem a ozdobte čerstvými bylinkami.