Suroviny:
600 g telecího masa nakrájeného na tenké proužky
2 lžíce másla
1 cibule nebo šalotka nasekaná na kostičky
250 g hub nakrájených na tenké plátky
1 polévková lžíce hladké mouky
200 ml bílého vína
200 ml kysané smetany nebo crème fraîche
trochu strouhané citronové kůry
sůl, pepř
1 polévková lžíce nasekané petrželky
Postup:
Maso na části másla krátce, ale prudce orestujte. Mělo by to trvat asi 5 minut. Vyjměte je z pánve a udržujte v teple.
Snižte teplotu, do pánve dejte zbylé máslo, vložte cibuli nebo šalotku a restujte do sklovata.
Přidejte houby, krátce osmažte, poprašte moukou a dobře promíchejte.
Přilijte víno a nechte chvíli vařit (asi 10 minut), dokud se část vína nevyvaří. Ochutnejte, a zdá-li se vám chuť nepříliš výrazná, přidejte pár kapek citronové šťávy.
Poté přilijte smetanu a ještě asi 10 minut povařte za stálého míchání. Vmíchejte citronovou kůru, osolte, opepřete a přidejte maso. Krátce je ohřejte, posypte petrželkou a ihned podávejte s nasekanou petrželkou.