Naložit si můžete i cukety, včetně těch menších, které by už nestihly dorůst.
Potřebujete:
✿ 1 kg cuket
✿ 2 cibule
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 lžíce soli
✿ 2 snítky kopru
✿ hrst petrželky
Nálev:
✿ 400 ml bílého vinného octa
✿ 120 g cukru krupice
✿ 1 lžíce hořčičných semínek
✿ 1 lžičku celého barevného pepře
✿ 2 chilli papričky
1. Cukety omyjte a nakrájejte je kolečka. Cibule oloupejte a nakrájejte na klínky. Cukety a cibuli smíchejte v misce se solí, zalijte vodou a nechte 1 hodinu odstát. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
2. Smíchejte všechny ingredience na nálev a chvíli je nechte svařit. Cukety s cibulí slijte a naskládejte do sklenic.
Vrstvy prokládejte česnekem, koprem a nasekanou petrželkou. Zalijte horkým nálevem a dobře uzavřete.
3. Sklenice dejte do pekáče s vodou, aby byly ponořené zhruba do třetiny, dejte je do trouby a sterilujte 1 hodinu při teplotě 150 °C.
Tohle vypadá jako perfektní způsob, jak využít přebytečný cukety z naší zahrádky. Cibule a česnek tomu určitě dodá supr chuť!
Tento recept mi připomíná, jak důležité je mít trochu kreativity i v kuchyni. Kombinace cukety s cibulí, česnekem a koprem vypadá opravdu lákavě!
Super recept! S vařením moc zkušenosti nemám, ale tenhle mě zaujal, určitě to vyzkouším. Cuketa je zdravá!
Teda, to zní docela zajímavě! Ještě jsem nikdy nezkoušela nakládat cukety. Možná že to vyzkouším, akorát u něj mi chybí troška víc knížek do ruky.